Geplaatst onder algemeen

Antistoffen gladspierweersel

2 reacties , oudste reactie bovenaan
marina zei op

Hoi,

Ik vroeg me af of iemand weet wat het inhoudt om antistoffen tegen gladspierweefsel te hebben. Betekend dit dat dit een spierziekte is of dat ik alleen antistoffen heb? Krijg geen duidelijk beeld van mij internist.

Wie kan me iets hierover vertellen?

Bedankt!

melle zei op

Glad spierweefsel zit bijv. in je darmen, hart, longen, baarmoeder etc. Als je antistoffen daartegen hebt betekent het dat je lichaam probeert het gladde spierweefsel af te breken alsof het iets lichaamsvreemd is. Dit hoort niet, maar volgens mij heb je dan niet echt een spierziekte. Want je spieren in je armen en benen zijn zg. dwarsgestreepte spieren en die zijn anders. Tenzij je ook antistoffen hebt tegen de dwarsgestreepte spieren hebt. De antistoffen kunnen ze waarschijnlijk met medicijnen onderdrukken (denk maar aan mensen die een niertransplantatie hebben gehad, die moeten ook medicijnen slikken anders breekt hun lichaam de vreemde nier af). Ik zou niet weten welke type spierziekte dit is, ik zou als ik jou was de doktor precies laten uitleggen wat de consequenties voor jou zijn.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login