Geplaatst onder myasthenia gravis, pijn door wvanraad

Ander middel na stop Prednison voor pijn en vermoeidheid?

Ik ben vorig jaar maar opgenomen geweest voor een stootkuur prednisin bij mijn MG. Ik heb tot mei dit jaar prednison gebruikt en dit is heel langzaam afgebouwd. Mijn laatste dosis voor stop was 1x 2,5 mg prednison.

Nu heb ik de laatste tijd weer meer pijn in armen en nek en ben meer vermoeid. Ik heb veel bijwerkingen gehad van de predsnion en zou niet graag weer met prednison willen starten. Gebruiken jullie evt. andere middelen om niet weer met prednison te hoeven starten? Zijne r misschien nieuwe ontwikkelinge op dit gebied?

Ik hoor het graag.

Groeten, Wendy

3 reacties , oudste reactie bovenaan
JohanV. zei op

Dag Wendy,

Pijn is geen symptoom van MG, dus ik vermoed dat prednison daar ook niks aan gaat verhelpen. En als je meer vermoeid bent, maar geen echte spierzwakte hebt, dan zou ik toch in eerste instantie nog maar eens met je neuroloog gaan praten.

Uil zei op

Pijn kan mijns inziens zeker een kenmerk zijn bij MG. Niet direct door het ziekteproces, maar vooral bij armen en nek kan er spierpijn optreden door spierzwakte. Behalve dat alles een inspanning is, kan het ook komen door andere houding, anders gebruik van spieren, compensatie (hulpspieren) enz. Een goed plan om even met de arts te overleggen. Sterkte ermee!

wvanraad zei op

Bedankt voor jullie reacties. Ik heb in september weer een afspraak bij de neuroloog en zal het dan bespreken.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login