Geplaatst onder chronische idiopathische axonale polyneuropathie, pijn

Amitriptyline creme

18 reacties , oudste reactie bovenaan
Paula zei op

Hallo allemaal.

Ik gebruik vanaf januari Amitriptyline creme, voorgeschreven door de neuroloog en het wordt vergoed door mijn ziektenkostenverzekeraar ( Unive )
Het resultaat van gebruik van deze creme is veel belovend, zo slaap ik beter omdat de pijn in voeten en onderbenen aanzienlijk dragelijker is en ik het 'gewicht' van mijn dekbed weer een beetje op mijn benen kan hebben.
EN.... niet onbelangrijk te vermelden: BIJNA GEEN BIJWERKINGEN!

Ik wil bij deze mijn ervaring met jullie delen maar sta ook zeker open voor andere middelen.

emma zei op

hoi paula,

nog niet van gehoord, goed nieuws.
Het helpt tegen de pijn, maar krijg je er geen doof gevoel/tintelingen van?

Paula zei op

Hallo Emma,

Ik heb zowiezo een doof gevoel en tintelingen in mijn benen.
De pijn en brandend gevoel nemen door de creme af. Ik mag de creme 2 tot 4 keer per dag gebruiken maar ik beperk het tot de nacht.
Een enkele keer als ik meer 'last ' heb dan gebruik ik de creme vaker.

Saar zei op

Hoi ,

Heel erg bedankt voor je inbreng. Ik ben heel erg benieuwd waar en hoe ik het kan krijgen. Mijn huisarts zegt dat de apotheek zegt dat het niet bestaat.

Kun jij mij info geven?

Vriendelijke groeten

Paula zei op

Hallo Saar,

Ik krijg de tubes via Service Apotheek Woerden per post aangeleverd. Mijn neuroloog heeft daar een herhaalrecept ( geldig voor 1 jaar ) naar toe gestuurd, tubes op: bellen of mailen en je krijgt keurig nieuwe toegestuurd binnen twee dagen.

Voor verdere vragen mag je mij altijd benaderen, geen probleem alleen ben ik niet dagelijks te vinden op het forum.

Succes en groet, Paula

albert@fambloem.nl zei op

Ja, die creme gebruik ik ook en dat gaat heel goed. Geen problemen met de vergoeding door de zorgverzekeraar (IZA). De rode pepercreme doet het ook geweldig maar dan moet je , na het insmeren, goed uitkijken want even wrijven in je ogen en je bent een poosje "het zicht kwijt".

a.eversdijk zei op

\Kunt u mij vertellen waar die apotheek is in Woerden

bertje zei op

na 19 jaar via reguliere en pijn klinieken eindelijk het ei van columbus gevonden,eerst capsaïcine creme nu Amitriptyline creme

tegen pijn aan voeten en kuiten,het werkt perfect en binnen een half uur,na gebruik goed handen wassen,uit ervaring al dove lippen en tong gehad

succes met het uitproberen,en je kunt hetvia je HA bestellen via je eigen Apotheek

dit bericht is gewijzigd door bertje op 1 januari 2018 om 16:47

lajos zei op

Hoi,

Ik gebruik de creme ook maar heb er weinig baat bij, smeer jij de hele voeten en kuiten in? bij mij trekt de huid zich samen wat niet prettig is.

groetjes

saskiamv2boys zei op

ik ken dit middel helemaal niet. Onze zoon gebruikt 30 mg elke avond als tablet vorm. Maar de pijn blijft toch aanwezig zal de creme ook mogen voor een kind van 10 jaar?  Ik ga het morgen navragen bij de apotheek en dan de neuroloog bellen voor een recept. 

Waltherjan zei op

Hallo beste lezer(es)

Zelf heb ik ook het zelfde wat Paula beschrijft. Vooral mijn rechter enkel (rechts) moet ik insmeren met  Amitriptyline creme? en na even te laten intrekken kan ik pas gaan slapen. Ik vraag me af:  Gaat het nog eens over en moet je het nu chronische idiopathische axonale polyneuro-pathiepijn? noemen of is er een kortere naam voor?

MarieEmil zei op

Goedemorgen,

Ik gebruik deze Amitrityptiline creme sinds een paar weken, werkt echt heel geweldig voor mij!

Ik heb 2 vragen:

-Ik las hier bij een paar oudere reacties dat dit vergoed zou worden? Ik werd door de apotheek gebeld, met de mededeling dat dit speciaal wordt gemaakt voor mij, en daarom niet uit de basisverzekering vergoed wordt. Graag hoor ik welke zorgverzekering dit wel uit de basisverzekering vergoed? Ik ben bij Zilveren Kruis.

-Verder gaf de apotheek aan dat het middel na openen maar 1 maand houdbaar is? Weet iemand waarom, werkt het dan echt niet meer?

Groetjes

Mayo2661 zei op

Hallo allemaal , sinds vorige week gebruik ik nu amitrypiline cremen voor mijn poly neuropathie in mijn voeten , voornamelijk mijn voetzolen . Afgelopen januari schreef de neuroloog de tabletten voor maar ben gestopt vanwege de bijwerkingen , moe lusteloos en geen emoties . Sinds vorige week weet ik pas van het bestaan van de crème af , met de neuroloog geveld en ik had nog dezelfde dag het recept , prima ! Maar de kosten vindt ik wel erg hoog , tube van 30 Mg is 78 euro ! De apotheek zei " u moet wel heel veel pijn hebben als u er zoveel geld voor over hebt " . Ja ! Maar het werkt , voor ongeveer 4 uur heb ik geen pijnlijke voetzolen en kan zonder probleem met de hond wandelen . ( ik heb een begeledings hond ivm met mijn oogziekte ) Fantastisch zoals het werk ! Super ! Maar nu mijn vraag aan u allemaal , ik lees dat er bij Univé , Iza, en zilveren Kruis een vergoeding is ? Kunt u mij vertellen uit welk potje of welke aanvullende verzekering dat dan komt ? Mijn verzekering zegt ( VGZ Bewust) dat er geen vergoeding bestaat voor deze crème ? Ik hoop dat er een duidelijk antwoord komt , Alvast bedankt , Groetjes Mayo

MarieEmil zei op

Dag, die vraag heb ik ook al een tijdje geleden gesteld.

Heb er nog met de apotheek over gebeld, maar omdat het speciaal gemaakt wordt, moet je het toch zelf betalen. Blijf het krom vinden dat je de tabletten die veel bijwerkingen geven wel vergoed krijgt, en dan ook nog de extra medicijnen die je tegen deze bijwerkingen krijgt, maar de veel minder heftige creme moet je gewoon zelf betalen. Ik zit bij Zilveren Kruis maar het wordt dus niet vergoed.

Ik betaal voor tube van 30 gr €60, dus jij betaalt nog meer. Er was ook bijgezegd dat het maar 1 maand houdbaar is, dat blijkt niet te kloppen, ik merk dat het nog steeds werkt na 2 maanden.

Helaas zijn er tot nu toe nog geen antwoorden gekomen.

Paula zei op

Het is nu inmiddels 2020, dus een poos geleden dat ik mijn berichtje over de Amitriptyline crème plaatste. 

Helaas heb ik in maart te horen gekregen dat de crème NIET meer wordt vergoed. Bij navraag blijkt dat dit voor alle zorgverzekeraars geldt. 

Balen natuurlijk, ben nu weer terug bij af en neem de pillen waar ik niet echt tevreden ben over het resultaat. 

lamping zei op

Amitriptyline/PEA creme (10%/1% in Liposomale Matrix).

Inhoud: 30 g  € 44,17

Ik weet niet of ik de url van de betreffende apotheek mag vermelden, echter als je voorgenoemde tekst in een zoekmachine inbrengt vindt je het wel. Dit is een stuk goedkoper dan de genoemde € 60 en € 78.

Ik zal nog verder gaan speuren of ik nog goedkopere sites vind. Ps. Recept is wel verplicht.?

lamping zei op

Ik heb een antwoord gevonden op de eerder gestelde vraag "Hoe lang Amitriptyline Cremé houdbaar is na opening".

Amitriptyline was stabiel na 90 dagen bij kamertemperatuur in zowel Lipoderm Base als PLO Gel Mediflo 30. Het was echter niet stabiel bij 40 ° C in Emollient Cream, ongeacht de opslagomstandigheden.?

Gevonden via:  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30668540/ ?

Jan2020 zei op

Bedankt allemaal alvast voor het delen van alle nuttige informatie. Kwam hier via google terrecht vanwege de Amitriptyline creme.

En daarbij gelijk mijn vraag (en lange tekst erna sorry): Kan ik dit recept ook verkrijgen via de huisarts of moet ik hiervoor toch terug naar de neuroloog?


Zelf heb ik een onbekende neuropathische aandoening met de bekende issues zoals branderige (koude) voeten en gevoel van random mes steken (in het ergste geval door het rest van het lichaam asymmetrisch) door de dag heen. Spieren test was overigens extreem hoog (positief) dus daar zit niet direct mijn probleem.

Ik ben zelf een beetje terughoudend met (niet natuurlijke middelen) vanwege slechte ervaringen met antidepressiva in het verre verleden waaronder ook het medicijn Amitriptyline valt, en de meeste zenuwpijn medicijnen zijn nou eenmaal antidepressiva's.

Maar omdat ik nu las over de verschillende cremes met Amitriptyline ben ik wel benieuwd (creme klinkt nou eenmaal beter dan oraal medicijn ;) ), daarnaast moest ik ook lachen om de reactie van Mayo2661 van vorig jaar, over de kosten en dat je daar zoveel geld voor over hebt. Ik ben zelf ten einde raad en zoals zovelen beinvloed dit zo'n 99% van mijn leven.

Zelf heb ik natuurlijk enorm veel al geprobeerd en het is een 2e studie geworden. Daarnaast ben ik benieuwd naar de resultaten van de Capsaicine crème wat ik deze week ga proberen, maar ik heb mezelf al letterlijk een keer in brand gezet door een andere creme dus ben er niet huiverig over hehe (zat overigens geen peper (Capsaicine) in die de bewuste werking zou hebben in maar andere stoffen om warmte op te wekken).

Van alle dingen die ik getest hebt werkt het volgende bij mij.

- Tijgerbalsem (voornamelijk merk rood). Vreemdgenoeg geeft dit een tijdelijk verdovend warm (peperig) gevoel in mijn voeten maar is daardoor ook misch meer een afleiding voor de zenuwen vanwege juist dat gevoel. Nadeel: Iedereen ruikt het op 10m afstand waarbij je uitleg moet geven en een potje van 19gr kost rond de 5 euries, daar doe je hooguit 3-4 dagen mee wil je heel je voeten insmeren.

- Bad van ijs. Extreem maar meld hem toch, en lastig, hiervoor is iedergeval toezicht nodig en is complex (waarbij je een bijna onderkoelings situatie simuleert). Nadeel: Heel Onaangenaam in het begin, maar daarna ben je even 100% goed als nieuw. (Een van de enigste studies die (in de praktijk) bewees dat zenuwen konden herstellen naar mijn idee. Maar dit ga je ook niet alle dagen gebruiken geloof me ;)

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login