Geplaatst onder algemeen door Renee

Aan de beheerders/moderators

Beste Beheerders en moderators van dit forum,

Ik wilde jullie per mail, achter de schermen, benaderen. Maar als je op de namen van de moderators klikt, opent het E-mailprogramma op de computer waar ik geen account op heb staan. Ik maak gebruik van webmail. Daarom een bericht op het forum.

Met veel enthousiasme wordt myocafe.spierziekte.nl gepromoot als Het forum voor mensen met spierziekten. Als je echter lid wordt, vervuld met een bepaalde hoop wat je van de PR krijgt, lijkt het alsof je op een verlaten schip komt waarvan de Kapitein en personeel de reddingsboot hebben genomen. Ik vind dit niet bevooroordeeld “fout” of “verkeerd”, maar wel erg jammer.

Ik heb jaren met fora te doen gehad (2000-2010) in verband met een toenmalige stichting. Het is moeilijk fora lopende te houden. Je hebt actieve moderators nodig, die niet alleen controleren, maar ook gesprekken aan de gang houden. Verder kan een dip voor potentieel nieuwe leden afschrikken omdat de laatste berichten al oud zijn, of als ze zien dat er wat veel “0 reacties” achter het onderwerp staan. Een technisch te simpel forum, zonder goede overzichten, mogelijkheden tot e-mail notificaties, geen Private berichten of bijvoorbeeld geen smiley pakketten, zijn vaak ook te gebruikersonvriendelijk en te onpersoonlijk mensen lang “vast” te houden.

Toch, waar ik ook kom: gespreksgroepen, wachtkamers of kamergenoten tijdens een ziekenhuisopname: een veel gehoord (én gewenst) geluid = “lotgenotencontact, was er maar meer beschikbaar!”.

Hoe kan het dat het hier zo rustig en door enige leiding verlaten is? Het komt een beetje over alsof het forum opgegeven is. Mocht dat zo zijn, lijkt het me voor de leden toch goed om dit te vermelden. Je wilt immers toch weten of het ‘t “investeren’ nog waard is. Of zijn er nieuwe doorstartplannen, misschien met een technisch sterker forum?

Met oprechte interesse.... en vriendelijke groet:

Rene

Kiesdamen at xs4all . nl?

9 reacties , oudste reactie bovenaan
Hetty31 zei op

Hallo Renee Dat denk ik al de hele tijd Ik vind het het ook heel onvriendelijk als iemand iets vraagt OP dit Forum, en ik geef antwoord en er komt niks terug. Heel teleurstellend allemaal. Ik ben op een duits Forum daar is het heel anders. Wat mij betreft kan dit forum gesloten worden ,want je hebt er niks aan Jammer vind ik dat .

dit bericht is gewijzigd door Hetty31 op 17 juni 2019 om 09:57

Renee zei op

HalloHetty,

Ik begrijp je gevoel. Het is trouwens een forum voor kwetsbare gevoelige mensen die zo soms ook beschermd moeten worden. In een wanhoopsdaad voor bijvoorbeeld vervoer, aandacht en/of contact kunnen mensen te ver gaan, met bijvoorbeeld het posten van e-mails , hele namen en woonplaats , en bijvoorbeeld telefoonnummers.

Als je een forum start voor een kwetsbare groep, moet je wel de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid waarborgen. Nu is het nog niet te laat misschien en kunnen we het forum laten revalideren. Of beter gezegd "reanimeren"`.

Technisch kan het ook veel gebruikersvriendelijker, waardoor leden actiever worden. Maar of hier oren naar zijn moeten we klaarblijkelijk nog afwachten.

Groet,

Rene

Moderator1 zei op

Rene, bedankt voor je reactie.Dit forum is zeker niet opgeheven, maar zeker niet meer zo goed bezocht als het vroeger is geweest.Spierziekten nederland vind lotgenoten contacten zeker belangrijk.Myocafe is er al een hele tijd, het is blijven bestaan omdat er een hele tijd veel behoefte aan bleef.tevens is spierziekte nederland altijd aan het kijken hoe ze de lotgenoten contacten kunnen verbeteren en welke middelen ze er voor moeten in zetten, dus het heeft zeker de aandacht ( ik ben als moderator eeen vrijwillger).Je kunt mij mailen op moderator1@spierziekten.nl

moderator3 zei op

De moderatoren houden Myocafé in de gaten. We controleren of deelnemers zich aan de regels houden: https://myocafe.spierziekten.nl/huisregels Verder hebben we geen inhoudelijke bemoeienis met de gesprekken. Dat is een bewuste keuze geweest in het verleden.

Het Myocafe is al vrij oud; de eerste gesprekken stammen volgens mij uit begin van de eeuwwisseling. Het forum is twee keer vernieuwd. De eerste vernieuwing is bijna direct weer teruggedraaid, omdat het te complex was voor een aantal leden vanwege hun beperkingen. Bij de tweede vernieuwing van enkele jaren geleden is daarom gekozen om het forum zo simpel mogelijk te houden. Dat betekent geen mogelijkheden tot e-mail notificaties, geen privéberichten of smiley's.


Moderator Nicole (myocafe.nicole@gmail.com)

dit bericht is gewijzigd door moderator3 op 17 juni 2019 om 20:02

Renee zei op

Beste moderators,

Bedankt voor het antwoord. Ook bedankt voor de mail. In mijn optiek is er te snel besloten om een moderner interactiever forum langer uit te proberen, immers,redden zich velen met Facebook en andere multimedia, die technisch moeilijker zijn dan een standaard forum.

Ik en nog wat mensen hebben een App-groep, máár dat is ontstaan door een gebrek online aan (actieve) fora. Uiteraard heb ik niet de wijsheid in pach of het in het algemeen andersom is! Dat Social Media de messageboards vervangt.

Ik zal  in vervolg over dit onderwerp (bij vragen ) jullie per mail benaderen.

Waar nodig, mijn hulp kunnen en mogen jullie hebben.

Groet,

Rene?

Pline zei op

Dag Renee,

Er wordt bij Spierziekten Nederland intussen hard gewerkt aan de bouw van een nieuw forum. Zover bekend wordt deze dit najaar geintroduceerd.

Groet Pline

Renee zei op

Hoi Pline,

Goh,dat is goed nieuws! Nemen ze in het nieuwe forum de Log van dit forum over ? Anders gaat wel erg veel info verloren. Met  phpBB is het meestal makkelijk over te zetten, maar ik weet niet of dit forum phpBB is.

Succes. Zo lang mijn handen het toelaten blijf ik hier hangen :)

Groet,

Rene

Pline zei op

Dag Rene,

Het is wel de bedoeling dat actieve gesprekken overgezet zullen worden.

Groet Pline

moderator3 zei op

Dank je wel René en Pline

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login